Waarom je als autobedrijf vandaag nog Google Maps moet optimaliseren [8-stappenplan]

Google Maps is tegenwoordig meer dan een applicatie die ervoor zorgt dat je niet in the middle of nowhere belandt. De welbekende app kan absoluut niet meer ontbreken in het strijdplan van je autobedrijf.

Met de integratie van artificial intelligence is de welbekende app nu namelijk ook interessant voor de vindbaarheid van je autobedrijf. Zodra je Maps optimaliseert, gaat het een positief effect hebben op meerdere gebieden.

Hieronder hebben we er een paar voor je opgesomd:

  • Je ranking in de zoekresultaten van Google. 
  • Het aantal websitebezoekers.
  • De online verkoop. 
  • Je online reviews en rating.

Heel relevant dus! Daarom leggen we je in deze blog precies uit hoe je als autobedrijf kunt groeien door Google Maps op de juiste manier in te zetten.

Bedrijfsgegevens checken

Het is belangrijk dat de bedrijfsgegevens van je zaak overeenkomen met hetgeen wat vermeld staat op Google Maps. Op het moment dat dit niet het geval is, dan kunnen er problemen ontstaan.

Denk hierbij aan een geïnteresseerde die je bedrijf wilt bezoeken, maar niet op jouw website terecht komt. Het kan ook zijn dat je wantrouwen opwekt omdat je gegevens niet overeenkomen.

De bedrijfsgegevens die je moet invullen zijn:

– De naam van je autobedrijf
– Je vestigingsadres
– Het telefoonnummer 

Check daarom allereerst of je bedrijfsgegevens correct zijn ingevuld.

Toon foto’s en video’s van je autobedrijf

Visuele content zoals foto’s van een mooie auto of een video van je showroom trekt de aandacht van je (potentiële) klanten. Bovendien kan visuele content emoties oproepen bij je doelgroep die ervoor zorgen dat ze je website gaan verkennen.

Optimaliseer je Google Maps met kwalitatief hoogwaardige foto’s en video’s om een goed beeld van je autobedrijf uit te dragen.

Update je openingstijden

Een van de belangrijkste punten omtrent Google Maps optimalisatie is het vermelden van je openingstijden. Dit is belangrijk omdat men dan precies weet wanneer je open bent en deze informatie niet nog eens ergens anders hoeft op te zoeken.

Verifieer je bedrijfspagina op Google Mijn Bedrijf

Wat ook belangrijk is tijdens het optimaliseren van Google Maps is om je bedrijfspagina op Google Mijn Bedrijf te verifiëren. Dit proces duurt doorgaans 1 á 2 weken voordat het volledig goedgekeurd is.

Hoe dit in zijn werking gaat is als volgt (2 opties):

  1. Google stuurt een aangetekende brief naar je autobedrijf met een PIN voor verificatie. Deze code vul je vervolgens in bij je account.
  2. Google belt naar je zaak ter verificatie.

 

Verifieer je bedrijfspagina op Google Mijn Bedrijf

Geef een reactie